Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 05 januari 2014 @ 20:47 door zwerfkatje , 767 keer bekeken

Koken zonder kleurstoffen en smaakstoffen, zonder additieven en synthetische E-nummers, dat is mijn streven. Maar dat is niet altijd haalbaar.

Je moet ook niet proberen roomser te zijn dan de Paus.

Ik probeer op natuurlijke wijze te koken met natuurlijke ingrediënten. Ik maak vaak mijn eigen bouillonpoedermix van eigen gedroogde ingrediënten, maar ik zal niet nalaten af en toe een simpel gekocht bouillonblokje aan mijn eten toe te voegen.

Vaak gebruik ik biologische producten, maar toch ook weer niet altijd.
Een juist gekochte "gewone" verse tomaat bevat toch echt nog altijd veel meer bio-energie en biofotonen dat die ene biologisch geteelde tomaat die al twee weken in je kelder ligt te verpieteren.

Ik eet graag vegetarisch, maar ik lust ook best wel een lekker stukje vlees, liefst van dieren die inderdaad in hun leven wat vrijheid hebben gekend. Al blijft dit natuurlijk een netelige kwestie. Deze dieren worden tenslotte altijd wel degelijk gefokt voor de consumptie.

Het hele leven bestaat uit keuzes maken, en dat geldt ook voor de voeding die je op je bordje legt. Ik wil het eenvoudig en simpel houden.

Fabrikanten die steeds weer "nieuwe en verbeterde producten" uitvinden en die ons via de reclame willen dwingen te geloven dat we dat allemaal nodig hebben en dat we zonder het gebruik daarvan onze gezondheid schade aandoen....... daar ben ik helemaal wars van.

Boodschappen doe ik aan de hand van een thuis gemaakt boodschappenlijstje en ik laat me dan ook zelden verleiden tot impulsaankopen. Niet altijd even gemakkelijk, maar wel beter voor je portemonnee ook.



Reacties

  • Ine1954
    zondag 21 januari 2018, 09:13

    Wat ben je goed bezig zwerfkatje, zo denk ik er ook over maar niet helemaal haalbaar, pakjes en zakjes probeer ik ook zoveel mogelijk te vermijden, weinig vlees eten we, hier is een varkensscharrel boerderij daar ik af en toe wat koop, inpuls kopen doe ik ook niet, thuis maak ik op mijn gemak en prijsbewust een boodschappenlijst klaar en laat het bezorgen door jumbo bezorgen kost €6 best wel prijzig maar ja die mensen moeten ook verdienen en wij hoeven niet te zeulen we hebben nml geen auto.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.